Nieuws

Blijf op de hoogte
03 juli 2017

cello en orgel in Jacobikerk Uithuizen

Muziek in Jacobikerk op de zaterdagmiddag

Uithuizen. Evenals vorig jaar organiseert een aantal organisten uit de regio ook deze zomer een aantal activiteiten in de historische kerken in deze regio. De orgels in deze kerken zijn prachtig gerestaureerd. Het is dan ook fijn om naast de reguliere orgelconcerten ook een aantal informele muziekmiddagen te organiseren.

Op zaterdag 8 juli om 15.30 uur a.s. is een inloopconcert onder de titel “een klein uurtje muziek op de zaterdagmiddag” in de Jacobikerk te Uithuizen. De celliste Sophie Ehling speelt delen uit de 5e cellosuite van Bach. Organist Ties Molenhuis brengt orgelwerken van Bach.

De cellosuites van Bach zijn vooral bekend geworden door de beroemde Spaanse cellist Pablo Casals. Hij heeft deze werken min of meer herontdekt in het begin van de 20e eeuw. Daarna werden deze suites die uit allerlei dansvormen bestaat veelvuldig door alle grote cellisten gespeeld. De suites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello.

IMG_6729

Sophie Ehling is geboren in Groningen. Vanaf jonge leeftijd speelt Sophie cello. Momenteel studeert ze bij de cellist Herre-Jan Stegenga aan Codarts te Rotterdam. In juli 2015 heeft ze met pianiste Maxime Snaterse opgetreden in het radioprogramma Opium op 4. Ook speelde zij in februari 2016 een prachtig recital met Marte Gerritsma in Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden. Op dit moment is zij de celliste van het Meraki Trio dat ze vormt met violiste Alicia Población en pianiste Irene Comesaña. Sophie heeft diverse masterclasses gevolgd.

Ties Molenhuis studeerde piano en orgel aan het conservatorium te Groningen bij respectievelijk Luctor Ponse en Wim van Beek. Ook heeft hij orgellessen gehad bij Piet Wiersma en Margreet Prinsen. Hij is werkzaam als pianodocent in Delfzijl en Zandeweer. Al meer dan dertig jaar leidt hij het vrouwenkoor Sola Gratia in Uithuizermeeden. Daarnaast leidt Ties Molenhuis Capella Oecumenica uit Delfzijl. Sinds enkele jaren is hij organist op het Hinsz orgel in de Mariakerk en het Mense Ruiter orgel in het Anker.

De toegang is gratis.

Programma klik op:  Programma 8 juli 2017 in Jacobikerk

 

|