Nieuws

Blijf op de hoogte
29 juni 2017

Cello en orgel muziek in Mariakerk

Een klein uurtje muziek in de Mariakerk op de zaterdagmiddag

Evenals vorig jaar vindt er ook in deze zomer op de zaterdagmiddag een paar informele inloopconcerten plaats in de prachtige historische kerken in deze regio.

Op zaterdagmiddag 1 juli om 15.30 uur spelen Sophie Ehling, cello en Ties Molenhuis, orgel.

IMG_6729

Sophie Ehling (1993) is geboren in Groningen. Vanaf jonge leeftijd kreeg ze celloles van o.a. Claudia Weertman en Wilma van der Wardt. In 2013 begon ze aan de vooropleiding cello aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Twee jaar later vervolgde ze haar studie bij Herre-Jan Stegenga aan Codarts te Rotterdam.Ze speelde in verschillende orkesten zoals Studentenorkest Bragi te Groningen, UvA-Orkest J. Pzn. Sweelinck te Amsterdam en het Nederlands Studenten Orkest. In juli 2015 heeft ze met pianiste Maxime Snaterse opgetreden in het radioprogramma Opium op 4.Naast de orkesten heeft ze ook altijd genoten van het spelen in kamermuziekensembles, zoals met het duo dat ze vormde met Marte Gerritsma. Zo speelden zij in februari 2016 een prachtig recital in Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden. Op dit moment is zij de celliste van het Meraki Trio dat ze vormt met violiste Alicia Población en pianiste Irene Comesaña. Sophie heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jeroen Reuling, Marcio Carneiro, José Enrique Bouché, Jeroen den Herder en Angel Luis Quintana.

Ties Molenhuis studeerde piano en orgel aan het conservatorium te Groningen bij respectievelijk Luctor Ponse en Wim van Beek. Ook heeft hij orgellessen gehad bij Piet Wiersma en Margreet Prinsen. Hij is werkzaam als pianodocent in Delfzijl. Al meer dan dertig jaar leidt hij het vrouwenkoor Sola Gratia in Uithuizermeeden. Sinds enkele jaren is hij organist op het Hinsz orgel in de Mariakerk en het Mense Ruiter orgel in het Anker. Daarvoor was hij vanaf zijn 12e jaar organist in Delfzijl en later ook in Appingedam.

Op het programma staan werken van Johann Sebastiaan Bach. Afwisselend hoort u orgel en cello werken. Voor cello staan delen uit de wereldberoemde suites van Bach op het programma. Een suite is verzameling van allerlei dansen uit de baroktijd. Er zijn twee verschillende programma voor 1 en 8 juli.

Overzicht

Zaterdag 1 juli 15.30 uur Mariakerk Uithuizermeeden:   
Sophie Ehling, cello en Ties Molenhuis, orgel. Met delen uit de 3e cellosuite

Zaterdag 8 juli 15.30 uur Jacobikerk Uithuizen:    
Sophie Ehling, cello en Ties Molenhuis, orgel. Met delen uit de 5e cellosuite

Zaterdag 22 juli 15.45 uur Mariakerk Uithuizermeeden
Ties Molenhuis, orgel    Demonstratie en bespeling.

Alle bovengenoemde activiteiten zijn gratis toegankelijk.

klik op link voor programma : Programma 1 juli 2017 in Mariakerk

|