Stichting Diek

Info
Stichting Diek

Op initiatief van pianiste Ellen Dijkhuizen is in 2001 Stichting Diek opgericht.
Het doel is het mogelijk maken van unieke muzikale producties in combinatie met diverse kunstdisciplines door en over kunstenaars uit de provincie Groningen. Ook wil de Stichting een bijdrage leveren aan het culturele klimaat in de provincie Groningen met het organiseren van bijzondere concerten.

Secretariaat Stichting Diek

Zie contact adres

Contactadres:

Hoofdstraat 1 9997 PH Zandeweer
telefonisch te bereiken via: 06-22846811
e-mail: info@stichtingdiek.nl
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 59957026

 

De Groninger taal

Stichting Diek laat zich inspireren door de gedachte dat de Groninger taal van grote waarde is voor het culturele klimaat van de provincie. Tegelijkertijd wordt ernaar gestreefd om de artistieke kwaliteiten van de Groninger kunstenaars niet alleen in de provincie maar ook over de provinciegrenzen heen te verspreiden. De Stichting wil dan ook een aanspreekpunt zijn op het gebied van kunstzinnige uitingen en Groningse poëzie koppelen aan serieuze eigentijdse muziek. Na de productie Over de huid van mijn geheugen uit 2001 – een muzikaal-literaire voorstelling met theatrale accenten met Groningse gedichten van Saul van Messel  op muziek gezet door Ellen Dijkhuizen – komt er nu een nieuwe voorstelling.

Onder de weg en over de locht

De Groninger dichter Jan Siebo Uffen en componiste Ellen Dijkhuizen hebben zich laten inspireren door de Chassidische Legenden, verzameld door de Joodse geleerde Martin Buber en de druksels van Hendrik Nicolaas Werkman wat heeft geleid tot de liederencyclus Onder de weg en over de locht. Het is de bedoeling dat in het kader van het Werkmanjaar 2015 de première op 19 april 2015 zal gaan plaatsvinden in de Synagoge te Groningen. Stichting Diek zet zich in om deze productie mogelijk te maken.

Zie voor meer informatie klik op Activiteiten Stichting Diek en andere items bij Stichting Diek

Volg ons ook op facebook    facebook

Volg ons ook op Twitter        twitter